Sunday, August 22, 2010

Berbuka dan bercerita

Petang tadi saya berkesempatan berbuka bersama beberapa orang kawan, selepas membaham seperti biasa akan ada banyak sekali cerita-cerita yang akan dikongsikan bersama rakan semeja ditambah pula hujan masih turun renyai-renyai dan ini menandakan kami harus terus duduk di situ lalu membakar hujung rokok yang sekian kalinya.

Topik filem tidak lepas diperbualkan, dan saya agak tidak terupdate dalam topik ini terutamanya apa filem yg sedang panas di tayangkan di pawagam sekarang ini. Seingat saya filem terakhir yang saya nonton di pawagan ialah Iron Man itu pun sudah masuk minggu terakhir penanyangan.

Tidak tau bagaimana Mazlan boleh terkeluar pula cerita filem Artificial Intelligence (Ai) ..Sebuah filem arahan Steven Speilberg. Kebetulan pula filem ini pernah saya nonton... Bagi saya filem ini cuba mengangkat tema hubungan kasih sayang dan ianya dipersembahkan di dalam filem ini dengan sangat beerti dan baik sekali.. dalam erti kata lain ianya sangat menyentuh la.

Dulu waktu kali terakhir saya menonton filem ini saya bercadang untuk membeli DVDnya untuk di buat koleksi tapi terbengkalai dimakan keterlupaan.

3 comments:

Irnie said...

welcome back..!! setahun lebeh menunggu update dr kaooo :)

Freeviolence said...

tengkiu Sarimah

Aza said...

At last ada update..huhuhu